dissabte, 17 de març del 2018

DOBLERS PER SES PENSIONS.


  
   Un tema molt desagradable pes qui no vivim de sa política ès sa ridícula pujada d'un 0.25% an es pensionistes, un col·lectiu que se mereix una jubilació digna després de tota una vida fent feina i cotisant a sa Seguretat Social. Una pujada emparada per certs polítics que al.leguen que no hi ha doblers per pujar com pertoca ses pensions mentres gasten millons d'euros en punyetes innecessàries.

  Anem a veure, doblers n'hi ha i a voler, lo que no hi ha són polítics que sàpiguen administrar es doblers des contribuents com pertoca, polítics que vertaderament facin feina pes benestar des ciutadans, que s’aturin de gastar allà on no fa falta i se cuidin un poc més des poble i de sa gent major.

   Sabem que a Balears hi ha uns 188.000 pensionistes, des quals un 30 per cent cobren entre 500 i 600 euros cada mes, lo que vol dir que ni tan sols arriben an es salari mínim. Llavors, en es tram més baix, trobam es que només reben pensions no contributives que cobren devers 380 euros de mitja, des quals, i sempre segons dades de sa Conselleria de Serveis Socials, 4.100 d'aquests pensionistes que tenen una assignació tan baixa han sol.licitada sa renda social des Govern que complementa aquesta pensió, per així al manco arribar an es 428 euros d'ingrés mínim que marca aquesta renda. 

   Anem a veure: es nostro govern gasta 32.200.000 euros en una televisió que ningú mira, sa presidenta Armengol destina 3.369.578 euros per “normalisar” es català, concedeix 140.907 euros an es diari independentista Arabalears perquè “consolidi s'espai de comunicació en català” aquí a Balears i dona 20.000 euros a l’Obra Cultural Balear perquè promogui es català dins ca nostra. En total, 36.000.000 euros (sis mil millons de ses antigues pessetes) destinats a s’enginyeria lingüística catalanisadora.

   Amb aquesta xifra millonària destinada a sa llengo catalana, més altres despeses supèrflues que se podrien treure si se reduïssin es número de polítics que no serveixen per res més que cobrar sa nòmina, es problema de ses pensions a Balears estaria solucionat. Però clar, com que es tema de ses pensions es competència de s’Estat espanyol, es nostros governants se’n renten ses mans i s’estimen més tirar es doblers per ses bardisses, alegrant sa butxaca des catalanistes.

1 comentari: