dimecres, 27 de juny del 2018

EXTREMISTA!


   D’un temps de cap aquí hi ha persones (catalanistes elles) de totes ses tendències politiques que vegent en noltros una amenaça pes seus objectius econòmics i socials van escampant per aquí i per allà que a noltros no mos han de fer cas perquè som extremistes.

   No resulta molt dificil, en aquest cas, deduir sa seva capacitat d’anàlisi i es grau d’implicació d’aquestes persones en sa destrucció de s’identitat balear, sustituint-la per una identitat catalana, o més ben dit, per una identitat forastera.

O sia, que perquè no pensam com ells, som extremistes.

Que perquè defensam pacíficament es dret de conservar sa llengo que mos ensenyaren ses nostres mares, som extremistes.

Que perquè demanam pacíficament que a ses escoles s’ensenyi es balear, amb ses modalitats fonètiques conegudes com a mallorquí, menorquí i eivissenc-formenterenc, som extremistes.

Que perquè volem que se deixí d’ensenyar es català, som extremistes.

Que perquè demanam pacíficament un referèndum sobre sa llengo, som extremistes.

Però…, que un director (catalaniste) d’un col.legi fassi apología des països catalans i de s’independència, aixó no és esser extremistes.


Fer pintades a favor dets inexistents “països catalans”, això no és esser extremistes.


Coaccionar an ets alumnes a baixar-los sa nota si no xerran en català, això no és esser extremistes.

Emplear ets alumnes per fer manifestacions a favor de sa “llengua” catalana, això no és esser extremistes.


Per lo que se veu tenir aquest comportament feixista no és esser extremista, és esser un patriota, un atxa digne d’una corona de llorer.


I en vista de s’èxit que tenen, sa comprensió que reben per part des polítics i de s’alta societat balear, i es cas que els fan es medis de comunicació, no sé si seria convenient fer-los a ells exactament lo que ells fan an ets altres, ni més ni pus, exactament lo mateix. D’aquesta manera (segons s’escala de valors que ells manetgen), ja no seriem extremistes, seriem patriotes.

Però jo pens, particularment, que si defensar amb mètodes pacífics i democràtics sa llengo que m'ensenyà mu mare des de que vaig néixer és esser extremista, senyores i senyors, ¡JO VUI SEGUIR SENT EXTREMISTA!.


M.G.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada