diumenge, 28 de gener del 2018

JA S'ACOSTEN SES ELECCIONS

   

   Aquests dies es medis de comunicació s'han fet reçò d'un inesperat, inusual i estrany comunicat des PP Menorca on reafirma es seu compromís amb ses modalitats insulars després d'anys de callar i no dir-ne ni mitja. Es PP menorquí fa sebre que presentarà una moció en es Consell de Menorca i en ets ajuntaments perquè se complesqui lo que mana s'article 35 de s'Estatut d'Autonomia, on precisament se xerra de sa normalisació de ses modalitats insulars de cada illa, o sigui des mallorquí, des menorquí i de s'eivissenc/formenterer, que és com toca ser i que ningú ha complit a dia d'avui, inclòs es PP mateix.

   Segons paraules textuals des PP Menorca, se tracta de «constituir un llegat patrimonial i cultural que s'ha de protegir i conservar, i sobretot, que ha de ser utilisat de manera habitual perquè no se perdi». Per això, demana an ets executius de Menorca i Balears que possibilitin s'incorporació d'aquestes modalitats insulars «a ses relacions i comunicacions amb sos ciutadans, a ses escoles i també a sa producció editorial i educativa» i proposen desplegar s'article 35 a través d'un decret-llei que concreti sa «protecció i s'estudi de ses modalitats lingüístiques insulars de Balears», amb sa finalitat que aquesta iniciativa «no quedi en una simple declaració d'intencions». ¿I com mos hem de beure això si ningú des PP sap escriure una sola paraula empleant s'article salat o expressions nostres?

   Sa veritat és que llegir comunicats d'aquesta casta per part des PP Menorca són esperançadors pes baleàrics que no creim en sa gradual catalanisació de sa nostra terra. Qualque cosa hi ha tengut a veure s’irrupció de nous moviments que han sortit an es carrer aquests darrers mesos per dir que fins aquí hem arribat. Basta recordar sa massiva concentració duita a terme a sa veïnada i germana Menorca contra s'antidemocràtic i anticonstitucional decret que imposa sa llengo catalana an es professionals de sa sanitat pública. Concentració abanderada per n'Ursula Mascaró, empresària menorquina i president des nou moviment “Mos Movem! En Marcha! Let's Go!”, com també s'imminent irrupció de Societat Civil Balear en aquests cabermonis provocats per ses endemeses des nostros governants.

   Ara sa pregunta des milló és sa de sempre, ¿què diu de tot això ès totpoderós mandatari des PP de Balears i es seus fidels col.laboradors? ¿Serà capaç es pagès Biel Company i sa seva lleal escudera Marga Prohens de seguir ses passes proposades pes seus homòlegs de Menorca per fer reviscolar es parlar d'aquesta gran terra, o seguiran fent costat a na Francina Armengol i es seus socis de Més perquè seguesquin amb sa seva obra catalanisadora? Segurament, i vista sa seva trajectòria i sa seva passivitat, en Company farà lo únic que ha sabut fer fins ara: callar i fer voltes com un gorrió ferit d'ala davant es nacionalcatalanisme esperant a veure què passa.

   Faci lo que faci una cosa és evident. Això, amics meus, comença a fer olor d’eleccions. Es PP té una porada a s’ascens meteòric de Ciutadans a ses enqüestes, una formació que diu de manera ben clara i llampant moltes coses que volen sentir ets afiliats i votants d'un PP dirigt per uns polítics empardalats. Deú mos guard d’un ja està fet. Me tem que quan vulguin reaccionar ja serà massa tard i que s’esclat del 2015 que tantes vegades li han retret an en Bauzà serà poca cosa amb so que se pegaran l’any que ve.

   Per acabar aquest devessei ja només els faltaria veure que en José Ramon Bauzà o n'Aina Aguiló, defensors de lo nostro i bons candidats per representar es sector balearista allà on vagin, se passin a Ciutadans. ¡Coses més grosses s’han vist en política! Però vist es panorama que els ve damunt és de preveure que en Company, tant si li agrada com si no, se veurà obligat a menjar-se lo que sa seva covardia i ineptitud han preparades d’ençà de sa sortida d'en Bauzà i a pactar amb sa formació taronja que tanta nosa li fa. Des seu pa en farà sopes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada